Shen bodywork is een multi-dimensionele synthese tussen shiatsu en osteopathie.

- Shiatsu (traditionele Japanse massage) stimuleert onze vitaliteit, activeert onze zelf-genezende kracht, verhoogt en verbetert ons algemeen gevoel van wel-zijn en is gebaseerd op de Oosterse geneeskunde. In de shiatsu kalmeren of activeren we energie en flow in de energiebanen (of meridianen). Die banen en daarbij horende drukpunten staan in verbinding met overeenkomstige organen en beinvloeden hun fysieke en emotionele werking.

- Shen bodywork integreert diverse technieken uit de osteopathie zoals fascia therapie, viscerale manipulatie, structureel werk en cranio-sacraal therapie. Shen bodywork brengt de wijsheid van oosterse en westerse leer samen en past principes en universele wetten toe in lichaamswerk waardoor we klachten bekijken én behandelen op fysiek, dynamisch en energetisch niveau. Shen bodywork is een synthese tussen shiatsu en osteopathie, "osteo-shiatsu",  doorheen "Shen", wat letterlijk betekent: bewustzijn van het hart.

Resultaat is een verbetering van de levenskwaliteit. We bloeien als het waren open als mens.

Dikwijls komen mensen in de praktijk met klachten die geen aanwijsbare oorzaak hebben, of waarvoor men geen oorzaak kan vinden en waarmee de patiënt "moet leren leven". 

Toch heeft elke oorzaak zijn gevolg en ook elk gevolg heeft zijn oorzaak (Kybalion)...

 

...en het is belangrijk dat we niet vergeten dat de gevolgen van onze handelingen volledig afhangen van de intentie of motivatie erachter en niet van hun omvang.
— Sogyal Rinpoch - Tibetaans boeddhist - 1994

De lijst van klachten waarvoor een behandeling kan werken is zeer uitgebreid. De lijst hieronder geeft een indicatie op basis van de meest voorkomende klachten. 

  • Spierspanning, restrictie in gewrichten, tendinitis en post-traumatisch pijnen...
  • Nervositeit en chronische vermoeidheid, stress, angst, verstoorde slaap, moeilijkheid met ademhaling, depressie, verlies van energie en burnout...
  • Hoofdpijn van verschillende aard, migraine, tandenknarsen,...
  • Aandoening van luchtwegen, sinusitis, hyperventilatie...
  • Verstoorde spijsvertering...
  • Problemen van circulatie, zware benen...

Shen bodywork is open voor iedereen, van jong tot oud. Kinderen, ouderen, (zwangere) vrouwen en mannen. Elke behandeling is anders en wordt aangepast aan je nood van dat moment. 

Indien ik je niet kan verder helpen, verwijs ik je in de mate van het mogelijke graag verder. Aarzel niet contact op te nemen indien u een vraag heeft.