Uiteindelijk is het de bedoeling dat je zelf je eigen leermeester wordt voor een gelukkiger en gezonder leven.
— Christel Colson
 

Hoe verloopt een afspraak?

 

Een afspraak start met een verkennend gesprek rond mogelijke klachten, vragen of verwachtingen die je hebt. In functie daarvan wordt bepaald hoe we te werk gaan. 

Een eerste behandeling is een kennismaking van mijn handen met jouw lichaam en omgekeerd. Daarom kan je een eerste afspraak ook zien als een intake.

De inhoud, exacte duur van een sessie en ook de frequentie van volgende afspraken varieert in functie van je evolutie en je nood op dat moment. Een behandeling kan heel dynamisch en mobiliserend zijn (met veel beweging, rocking, stretching..) of net heel rustig (cranio sacraal werk bijvoorbeeld). Doorgaans wordt tijdens elke afspraak gewerkt op mobiliteit en vitaliteit. Afhankelijk van de gekozen werkwijze, werk ik op de futon (een dikke mat op de grond) of op een elektrische tafel.

Coaching maakt deel uit van een traject. Wat je lichaam vertelt, wordt eveneens meegenomen in je verhaal. Je wordt dan ook regelmatig uitgenodigd om terug te gaan voelen en waar te nemen wat er in je lichaam gebeurt. Coaching voor mij betekent "het beste uit de mens halen".

Specifieke ontspannings- , ademhalings- of lichaamsoefeningen kunnen deel uitmaken van een sessie. Voedingsgewoonten worden onder de loep genomen indien nodig.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je zelf je eigen leermeester wordt voor een gelukkiger en gezonder leven.