Shen Bodywork

Lichaamswerk dat spreekt tot het hart.

Wat? - Voor wie? - Hoe dan? - Waar?

 
 
 
_DSC0071.jpg
 
 

Shen Bodywork

Shen bodywork is een alternatief voor de klassieke osteopathie en meer…

Shen Bodywork combineert technieken uit de osteopathie en shiatsu therapie doorheen "Shen", wat letterlijk betekent: bewustzijn van het hart.

Je zou het zo kunnen zien:

Shiatsu is een dans met het lichaam in een bepaald ritme, een flow en een continuïteit waardoor een vrije flow van energie mogelijk wordt. Met shiatsu werken we op meridianen. Via Shen bodywork gaan we in resonantie met de ritmes van het lichaam en creëren we die ruimte die nodig is om zelf-correctie toe te laten en te stimuleren.

De rijke combinatie van de twee technieken en het principe “Shen” maakt dat Shen Bodywork een kunst is die jou laat stralen in al je schoonheid.

Het besef dat healing uiteindelijk plaatsvindt vanuit de stilte en bewustzijn van het hart is de sleutel voor Shen Bodywork. Luisteren naar wat je lichaam vertelt, krijgt dan ook de aandacht die het verdient. Vertrouwen is daarbij de eerste stap.

 

Chi nei tsang

orgaanmassage - diepgaande massage van je buik vraagt zachtheid om tot transformatie te komen.

Chi nei tsang of orgaanmassage is een energetische vorm van orgaanmassage die haar wortels heeft in het Taoïstische China.

Chi nei Tsang betekent letterlijk het bewerken van de energie van de organen. Het is een krachtige, eenvoudige methode die blokkades en spanningen in het hele lichaam oplost door op een diepgaande manier de buik te masseren.

Hoofd, hart en hara (of buik) op 1 lijn? Leer het ervaren :-)

Hoofd, hart en hara (of buik) op 1 lijn? Leer het ervaren :-)

 

 

Voor wie is Shen Bodywork?

Voor elkeen die gemotiveerd is om aan zichzelf te werken - voor ieder die met aanhoudende fysieke klachten te maken heeft - voor jou als je in dat alles wil ontspannen en genieten.


Mogelijke klachten

Burnout, Spijsverteringsklachten, aanhoudende spierspanning, migraine, verstopte sinussen, problemen met ademen, littekens, lage rugpijn, …


Zin-geving

Zingeving, persoonlijke groei, genieten en ontspannen

Je stukje zelfzorg opnemen door je op regelmatige basis te laten behandelen - preventief werken naar allerlei blokkades.

 
Shen Bodywork door Xtel. Vertrouwen is de eerste stap. Vanuit verbinding werken we samen verder.

Shen Bodywork door Xtel. Vertrouwen is de eerste stap. Vanuit verbinding werken we samen verder.

 

 

"
Pijn is zeer subjectief en wat ik hieronder beschrijf kan ik niet op wetenschappelijke (evidence based) verklaren..

/  Ingrid, arts - tevreden  /

 

Hoe verloopt een afspraak?

vanuit vertrouwen kleine stapjes zetten.

Een afspraak start met een verkennend gesprek rond mogelijke klachten, vragen of verwachtingen die je hebt. In functie daarvan wordt bepaald hoe we te werk gaan of wat de eerste stap is.

Een eerste behandeling is een eerste kennismaking van mijn handen met jouw lichaam en omgekeerd.

De inhoud, exacte duur van een sessie en ook de frequentie van volgende afspraken varieert in functie van jouw evolutie en nood op dat moment. Regelmatig maken we “een review en een preview” en bepalen we hoe we verder gaan.

Specifieke ontspannings- , ademhalings- of lichaamsoefeningen kunnen deel uitmaken van een sessie. Voedingsgewoonten worden onder de loep genomen indien nodig.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je zelf je eigen leermeester wordt voor een gelukkiger en gezonder leven.

 
_DSC9988.jpg

"

Ik voel mij beter als ooit en luister veel meer naar mijn lichaam en geest. 

/ Stefan - Tevreden /