xtel I de kunst van het aanraken

Xtel brengt de wijsheid van oosterse en westerse leer samen in lichaamswerk dat spreekt tot het hart.

Shen Shiatsu, Cranio-sacraal therapie, Chi-nei-tsang orgaanmassage. Of het nu op mechanisch, dynamisch of energetisch vlak is - mijn “touch” past zich aan. Jouw lichaam toont de weg vanuit vertrouwen.

Coaching helpt je stap per stap en zeer concreet op jouw weg naar een vitaal en gelukkig leven, altijd in combinatie met de taal van je lichaam.

Workshops ondersteunen je in je zoektocht naar zelfzorg en meditatie.

Voor jong en oud, man of vrouw, die gemotiveerd, met een open geest en een nieuwsgierige verwondering aan hun welzijn willen werken.

Van harte welkom,

Christel (xtel)


 
 
_DSC0069.jpg
 
Luister je naar de taal van je lichaam of loop je eraan voorbij?
— Christel

Dikwijls komen mensen in de praktijk met klachten die geen direct aanwijsbare oorzaak hebben en waarmee de patiënt "moet leren leven".

Toch heeft elke oorzaak zijn gevolg en elk gevolg zijn oorzaak.

Als je draagkracht en je vitaliteit kunnen toenemen, krijgt het lichaam de kans om zich te herstellen.

10 jaar gelden ging ik op zoek…Ik besliste om mijn leven te veranderen en heroriënteerde! Ik verdiepte me in Shiatsu (drukpuntmassage), Shen Shiatsu (een alternatief voor osteopathie en Cranio-sacraal therapie), chi Nei Tsang (of orgaanmassage) en trainde in het waarnemen en voelen. Gecombineerd met een aantal coaching opleidingen rond o.a. burnout, trauma en psycho-energetica resulteert dat vandaag in een eigen(-wijze) manier van werken. Als ervaringsdeskundige in burnout heb ik het geluk mensen met energieverlies 100% te begrijpen.

... de gevolgen van onze handelingen hangen af van de intentie of motivatie erachter en niet van hun omvang. Daar waar onze aandacht naartoe gaat, gaat onze energie heen. Daarom gaan we ook samen op zoek naar het kleinste stapje dat tot grote verandering kan leiden.

De eerste stap gaat over vertrouwen en draagkracht.

Mensen inspireren om naar de taal van hun lichaam te luisteren is één van mijn passies.
Ik hou van schoonheid en vertaal dat doorheen de taal van mijn handen in lichaamswerk dat je laat stralen.
— Christel

De kunst van het aanraken brengt je rust en balans. Dat helpt je in je zoektocht naar jezelf en naar een vitaler, gezonder en gelukkiger leven. Als coach en lesgever is het mijn doel om elke dag opnieuw mijn ervaring te delen op zo’n manier dat het aanstekelijk werkt. Vanuit vertrouwen en draagkracht begeleid ik je graag op jouw weg.

 
 

Hoe verloopt een afspraak?

Een afspraak start met een verkennend gesprek rond mogelijke klachten, vragen of verwachtingen die je hebt. In functie daarvan wordt bepaald hoe we te werk gaan. Lichaamswerk maakt altijd deel uit van een sessie. Lichaam en geest gaan samen.

Een eerste behandeling is een eerste kennismaking van mijn handen met jouw lichaam en omgekeerd.

De inhoud, exacte duur van een sessie en ook de frequentie van volgende afspraken varieert in functie van jouw evolutie en nood op dat moment. Regelmatig maken we “een review en een preview” en bepalen we hoe we verder gaan.

Specifieke ontspannings- , ademhalings- of lichaamsoefeningen kunnen deel uitmaken van een sessie of worden verdiept tijdens een workshop. Het voordeel van workshops bij Xtel is dat het aantal deelnemers - doorgaans cliënten die ik voldoende ken - zeer beperkt gehouden wordt zodat we in de diepte kunnen werken. Voedingsgewoonten worden onder de loep genomen indien nodig.

Mijn praktijk groeide sinds de start via mond-aan-mond verhalen van cliënten. Een aantal van die verhalen deel ik op deze pagina zodat je ze kan lezen. Heb je nog vragen of twijfel? Aarzel niet me te contacteren.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je zelf je eigen leermeester wordt voor een gelukkiger en gezonder leven.


 
 
 
_DSC9953.jpg