Back to All Events

meditatie avond

  • Xtel I de kunst van het aanraken Brusselsestraat 4B 1750 Lennik (map)

Van actieve participatie naar verstilling in meditatie

Mediteren kan je leren. Mediteren is voor elkeen anders. Het is voor velen een zoektocht waar in t’begin dikwijls nogal wat weerstand komt bij kijken. Net daarom organiseer ik deze maandelijkse meditatieavond in aanvulling van mijn praktijk en voor mensen die graag willen leren mediteren.

Hoe doe je dat en wat doe je dan? Wat als we de stilte kunnen horen achter het geluid?

Wat gebeurt er als je stopt met zoeken en alleen maar waarneemt, zonder verwachting. Van buiten naar binnen en van binnen naar buiten. Van actief naar passief. Voelen hoe je energie anders stroomt als je eerst gaat bewegen om dan tot stilte te komen.

Tijdens deze avond genieten we van een mix van oefening uit verschillende meditatie technieken. Door onze perceptie of waarneming te delen - zonder oordeel en zonder interpretatie - leren we van elkaar en komen we in verbinding tot verdieping. Het niveau van de oefeningen, wordt aangepast aan de groep. Voorkennis is niet nodig. Iedereen welkom.

Praktisch:

Comfort in houding is belangrijk. Breng een matje, meditatie kussen of wat dan ook mee dat je toelaat om comfortabel te zitten.

We starten om 19.30u en eindigen tegen 21.00u met een theetje. Welkom vanaf 19.15u.

De avond gaat door in huiselijke sfeer bij Christel en met maximum 8 deelnemers.

Deelname: 20€ (ter plaatse te betalen bij aanvang).

Graag inschrijven via mail naar christel.colson@xtel.be.

Parkeren kan op de oprit voor de poort. Gelieve “slim” te parkeren zodat de ruimte maximaal benut wordt. Uit respect voor de buren wil ik je vragen niet op hun oprit te parkeren.

Heb je vragen vooraf? Aarzel dan niet me te contacteren.

Van harte welkom.

Christel

Earlier Event: March 1
Feel-good moments
Later Event: April 5
Feel-good moments